6 Mart 2013 Çarşamba

10 aylık oluvermiiş

1 mart itibariyle kızımız Nil 10.ayını doldurdu.Her ay gittiğim gibi yine büyük umutlarla gittiğim doktor kontrolünden her zamanki gibi hüsranla ayrıldım.Tartıya inanmayıp 3 defa hemşireden gizli değişik pozisyonlarda Nili tarttım ama tartıda bir arıza yoktu.230 gr cık almış koca 1 ayda.8230 la yola devam.boyu 73.5.Söylenenler hep aynı kilosunu takma sağlıklı.Gelişimine göre normal.Boyu gayet iyi.Siz zayıfsınız o da zayıf olacak.Napıyım ben de kafa sallayıp kaderime razı olup duruyorum:))
                           
                                      

 Şaka bir yana;artık çok da takmıyorum.En son ateş olayından sonra yavru biraz süzüldü.İştah sıfırın altında.Ağzına aldığı her şeyi tükürüyordu.Tabi ağzını açtığı zamanlarda.Çoğu kez açmıyordu.Bizde doktorumuzdan iştah açıcı vitamin istedik.1 hafta kullandık iştahını geri kazanınca bıraktık.Demir ilacının kabız yaptığını farkettim ve doktorumuzun izniyle kullanmama kararı aldık.Şuan sadece D vitamini veriyoruz.Daha doğrusu A C D.Şahsi fikrim bu vitamin vb ilaçların yani kimyasalların nedense uyku sorunu oluşturduğunu düşünüyorum .Kestikten sonra gece uykusunun uzadığını söyleyebilirim.
  Bizim 10. ay gelişimimize ekleyeceklerimiz şunlar;



  • Ayakkabılandık.Çünkü artık çoğu zamanını ayakta geçiriyor.Ayakkabı ile daha güvende durduğunu düşünüyorum.Pembeler ortopedik.Pumalar bebeklerin klasiği haline gelmiş artık.Nilin bütün arkadaşlarında var.Bizimkiler ise Derin kankasın dan.Ona küçülmüş bize verdi.Sıcacık tutan patilerimiz ise Milda dan.Muhteşem paketinden çıkan sürprizlerle ayrı bir poz vereceğiz..
  • Bugünlerde anneannesine ve dedesine çok düşkün.Sabahları bırakırken dedesinin kucağına atlıyor.Ben gelince eski gülücükler ,üzerime atlamalar tarih oldu.Ama geçen haftalarda zar zor kaçıyordum yanından.Şimdi bye bye yapıyor utanmaz..
  • E tabi bir kaç saniye desteksiz ayakta kalabiliyor.Ellerinden tutunca daha dik ve emin yürüyebiliyor.
  • Akşam 7 gibi uyumak istiyor.
  • Sütüm azaldı çünkü artık eskisi gibi emmek istemiyor.Sanki vermesem aramayacak.Ama ben emzirmek istiyorum.İnşallah bırakmaz.
  • Anneanne.dede ditti,bababab,naanne diyor.Sıkılınca çenesi düşüyor ve anlamadığımız bir sürü şey söylüyor.Annemin tabiriyle çekişiyor:)
  • Oyun oynarken gösterdiğim hareketleri tekrarlıyor.Kule yapıyoruz.Al ver komutlarına uyuyor.
  • Sebze kemirmeye bayılıyor.Katı gıdalarla aramız çok iyi.
  • Sabahları 6-6 30 arası uyanıyor.Yatağının üstünden oyuncaklarını indirip yarım saat oynuyor.7 de beni çağırıyor.Biraz emip hazırlanıyoruz.
  • Oto koltuğunu aldık.Artık daha güvenli yolculuk yapıyor.
  • Parklar, bahçeler,çimler oyun alanı haline geldi..
  • Doktorumuz ciğer verin çinkolansın bol bol dedi.
  • İki dişle yola devam.Ama alt köpekler yolda sıkıntısı pek fena.
                         

5 yorum:

Nur dedi ki...

Nil'e maşallah diyorum, çok tatlı annesi aman nazar değmesin:)
Güneş de bu cumartesi 10 aylık olacağız.
Yürüme becerisi ve uyku saati ve uyku isteği haricinde Güneş'le Nil neredeyse aynı şeyleri yapıyorlar, ne kadar enteresan:)
Güneş de yere düşen şeylere bakıp gittiii diyor:)
Kiloyu lütfen takma, önemli olan kilo değil bence gelişimsel beceriler. Ben de ayakta duramıyor diye taksam da arada sonra her bebek aynı değil diyerek kendime geliyorum;) Annelik hali oluyor öyle takıntılar..

Gul dedi ki...

Evet takacak birşey herzman itinayla herzaman bulunur.ayakta durma konusunda sana söyle diyeyim,1 günde değişir sen bile inanamassın.bizimki öyle olmuştu.Güneşi öp benim için.ona da maşallah...

NaLaN dedi ki...

Ya nil burdan kocaman kiz gibi gorunuyorsun,kilon gayet guzel fistik gibisin annen sonunda ogrenmis cok onemli olmadigini,saglikli olun yeter:))
Okurken nasil heyecanla okuyorum bir bilsen,bu arada ben demirihic kullanmadim bize gereksiz yukleme geldi,sonucta tahlil yapilmadan demir veriyorlar,oyle gelii guzel olur mu,biz tahlil yaptirdigimizda gayet iyi cikmisti degeri,zaten bizden aliyor demiri,anne sutunu insallah alir nil,hcok haklisin.
Patiklerini de gule gule giysin kuzucuk,sizi cok opuyoruzz

Gul dedi ki...

Demir konusunda hem fikirim seninle..evet fotoğraflarda kocaman kız gibi çıkıyor çiroz:)asıl yaz gelsin bikinileri giyince o zaman belli olacak olmayan kilolar.şimdi kıyafetlere duacıyız.:)bizde sizi kocaman öpüyoruz..

Nur dedi ki...

Öptüm bile;) Yürüme konusunda herkes aynı şeyi diyor,inşallah kısa zamanda o anı müjdelerim:) Sevgiler;)