27 Ocak 2013 Pazar

Şeker hamuru denemesi..

  Şu marshmallow dan şeker hamuru yapma girişimini nihayet ben de gerçekleştirdim..Baya bir gezindim,farklı farklı bloglardan (mesela mother zi,,teşekkürler ) bilgi edindim ve kolları sıvadım..
    Meşhur muzlu kekimi yaptım..Şiddetle tavsiye ederim..
     2 yumurta
     3\4 su bardağı şeker
     önce bu ikisini beyazlaşıncaya kadar çırpın,sonra üzerine
     yarım su bardağı zeytin yağı
     2 su bardağı un
     1 paket vanilya
     1 paket kabartma tozu
     1 fiske tuz ilave edin...Mikserle çok ama çok az çırpın..
    Başka bir kapta hazırladığımız 3 muz eziği:),biraz tarçın,ceviz,üzüm,çikolata parçalarını karışıma ekleyip çok ama çok az çırpın.180 derece fırına istediğiniz kalıpları kullanarak gönderin..
 
  Şeker hamurum fena olmadı..Kıvam vermekte biraz zorlandım..Ben iki paketteki tüm pembe şekerleri kullandım..Bir paket pudra şekeri ile de yoğurdum ama sanırım fazla kullandım biraz sert oldu..Ama ilk sefer için başarılıydım.En azından çöpe gitmedi..
  Sonra onları açıp,altlarına bal sürüp keklerimin üzerine yapıştırdım.Baktım ki çok sade oldu..Çözümü çikolatada buldum..Biraz erittim üzerinde gezdirdim...Bir kaç tane de bonibon..
    Bütün bunlar yarın Nurgül ün doğum günü için..









2 yorum:

emreyle hayat dedi ki...

yaaa çok vakit alıyor bu marshmallow ile uğraşmak, geçenlerde kurabiye kursuna gittim oradaki öğretmen bende hazır alıyorum, uğraşmayın boşuna her ikisinin de içeriği aynı dedi :)) bu arada takipteyim, bana da beklerim :)

Gul dedi ki...

Haklısın..biraz uğraştırıyor insanı..ama değer..:)zaten renklileri için hazır alacağım..ben de takipteyim saol..