9 Eylül 2012 Pazar

Nil 4 aylık

 Biliyorum biraz geciktim yazmakta.4.ayı ile ilgili gelişmeler not tutulacaktı gününde ama çalışmaya başlayınca yeniden bir düzen kurmak gerekti.(iç ses)
        4.ay kontrolü için pazartesi günü doktora gittik. Nil 6 kilo 115 gr ve 63 cm olmuş.Doktorumuz sekme atladığını söyledi.Bütün kontrolleri yapıldı.Rotarix2 aşısı yapıldı.Nörolojik açıdan 5 aylık bebek gibi dedi nasıl dedim?Tuttu ellerinden kaldırmaya çalıştı bizimkisi hemen kalktı oturdu.Göz takibinin ve tepkilerinin çok iyi olduğunu söyledi.
       Çalışmaya başlayacağım için süt bırakacağım. 100 120 cc  3-4 saat arayla yetermiş.Daha önce hep memeden emdiği için ne kadar içtiğini bilemiyor insan.Ek gıdaya geçmeyelim sütün gayet iyi diyince mutlu mesut ayrıldık hastaneden..
         Ama ertesi gün Nil in burnunda akıntı,hapşuruyor öksürüyor..4.ay aşılarını ertelemek zorunda kaldık birkaç gün bu yüzden.Burun açıcı damlalar,burun aspiratörü elimizden düşmedi.Allahtan ateşlenmeden ve ilaç kullanmadan atlattık.Bu ay demir damlasına başlamamız lazım ama bazı damlalar toplatılmış o yüzden sağlık ocaklarında ücretsiz verilen bu damlalara doktorların güveninin kalmamış.O yüzden doktorumuzun önerdiği başka bir demir damlası almak durumunda kaldık.
   Gelişmeler:Nil artık emziğini çıkarıp takabiliyor.İnsanlara sürekli gülücükler saçıyor kimseyi kırmıyor kimi görürse gülüyor..sesli gülmeye de başladı bu arada


2 yorum:

güz dedi ki...

Gülüşünü sevsinler Nil'in maşallah minnoşa sağlıkla daha nice aylara, yaşlara...

Gul dedi ki...

teşekkür ederizz:)